Διαθέσιμο 24/7
Νόμισμα

Στο κατάστημά μας, μπορείτε εύκολα να επιστρέψετε τα περισσότερα καινούργια και μη ανοιγμένα προϊόντα εντός 30 ημερών από την παράδοση για πλήρη επιστροφή χρημάτων.
Εάν το σφάλμα προέρχεται από εμάς (λάθος ή κατεστραμμένο προϊόν), αναλαμβάνουμε επίσης τα έξοδα επιστροφής. 🚚✅
Η επιστροφή χρημάτων θα πραγματοποιηθεί εντός 14 ημερών από την παραλαβή του δέματός σας από εμάς.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η διαδικασία είναι ακόμη πιο γρήγορη!
Τίποτα πιο απλό:
Κομμένη ρίζα γλυκόριζας 100g - VIVIO
Η γλυκόριζα είναι μια δημοφιλής προσθήκη σε πολλά προϊόντα τροφίμων. Λόγω του χαρακτηριστικού της αρώματος και της γλυκιάς γεύσης, χρησιμοποιείται στην παραγωγή σοκολάτας, καραμελών, παγωτών, κέικ, ποτών και τσίχλων. Χρησιμοποιείται επίσης στη φαρμακευτική βιομηχανία για να καλύψει την πικρή γεύση και τη δυσάρεστη μυρωδιά των φαρμάκων. Οι καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες της γλυκόριζας την έχουν καταστήσει δημοφιλή και στην καλλυντική βιομηχανία. Οι ενώσεις που περιέχονται στη ρίζα της γλυκόριζας έχουν αντιελκωδικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Η γλυκόριζα είναι ένα πολυετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Fabaceae. Γνωστό στην κινεζική ιατρική για χιλιάδες χρόνια. Χρησιμοποιήθηκε στην αρχαία Ρώμη και την Ελλάδα. Σήμερα, ένα αφέψημα από ρίζες γλυκόριζας χρησιμοποιείται για πολιτιστικές τελετές στην Ινδία. Αγάλματα του Βούδα λούζονται σε αυτή την ημέρα των γενεθλίων του. Τα σταγονίδια που πέφτουν θεωρούνται φάρμακα. Το λατινικό όνομα της γλυκόριζας - Glycyrrhiza - μεταφράζεται χαλαρά ως "γλυκιά ρίζα". Επίσης γνωστό ως "βύνη" στα πολωνικά. Μπορεί να φτάσει σε ύψος 1,5 μ. Έχει χαρακτηριστικά άνθη που είναι μοβ, λιλά ή λευκά. Οι καρποί είναι κάψες καλυμμένες με σκληρό περίβλημα. Μέσα υπάρχουν από 3 έως 5 σπόροι. Χαρακτηριστικό αυτού του φυτού είναι ένα πολύ εκτεταμένο ριζικό σύστημα και είναι αυτό το μέρος που χρησιμοποιείται συχνότερα στη βιομηχανία τροφίμων και για ιατρικούς σκοπούς. Η συγκομιδή γίνεται στα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές της άνοιξης. Τα υπόγεια μέρη στεγνώνονται σε σκιερό και αεριζόμενο μέρος. Η ρίζα της γλυκόριζας στη συνέχεια αλέθεται και σε αυτή τη μορφή πωλείται συνήθως. Η φαρμακευτική βιομηχανία χρησιμοποιεί επίσης το εκχύλισμα από φρέσκια ρίζα. Πού βρίσκεται η γλυκόριζα; Στη φυσική της κατάσταση, μπορεί να συναντηθεί στη μεσογειακή περιοχή. Απαντάται στις περιοχές της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Συρίας, της Τουρκίας και του Ιράν. Τώρα καλλιεργείται ευρέως σε πολλές χώρες και σε πολλές ποικιλίες. Βρίσκεται ακόμη και σε πολωνικούς κήπους.
Η γλυκόριζα είναι ένα πολύ αγαπητό συστατικό της ιταλικής και γαλλικής κουζίνας. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή επιδορπίων, κέικ και παγωτών. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή καραμελών και τσίχλων, που έχουν χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα και γεύση γλυκάνισου. Η γλυκύτητα της γλυκόριζας την καθιστά εύκολη στη χρήση ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Τα νεότερα μέλη της οικογένειας σίγουρα θα ενθουσιαστούν με τις σπιτικές τσίχλες γλυκόριζας. Για την παρασκευή τους, αρκούν 30 γραμμάρια αλεσμένης ρίζας, 9 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη και 6 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Βράστε τη γλυκόριζα σε 500 ml νερό σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Στραγγίστε το αφέψημα και αφήστε το να κρυώσει. Προσθέστε τη ζελατίνη, το χυμό λεμονιού και ζεστάνετε, φροντίζοντας να μην βράσει. Βάλτε τη μάζα στο ψυγείο για μερικές ώρες και τα ζελέ είναι έτοιμα. Ή ίσως υπάρχουν δοκιμασμένες συνταγές για ξηρά πιάτα με γλυκόριζα; Η ρίζα ταιριάζει πολύ καλά με το ρύζι. Αξίζει να ετοιμάσετε ένα σπιτικό ριζότο με την προσθήκη της. Αρκεί να προσθέσετε μερικά κομμάτια ρίζας γλυκόριζας στο νερό στο οποίο θα μαγειρευτεί το ρύζι για να απολαύσετε την πρωτότυπη γεύση του πιάτου. τσάι. Η γλυκόριζα ταιριάζει τέλεια με το τζίντζερ. Το φρουτώδες ή λεμονάτο τσάι με την προσθήκη αυτής της γλυκιάς ρίζας δεν θα είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση.
Οι ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες της γλυκόριζας την καθιστούν συστατικό πολλών καλλυντικών. Το γλυκυρριζικό οξύ που περιέχει χρησιμοποιείται στην παραγωγή προστατευτικών και θεραπευτικών κρεμών για τα χέρια και το πρόσωπο, ηλιακών προϊόντων και μπαλμών για ηλιακά εγκαύματα. Αυτό το οξύ έχει επίσης αντιαιματορροϊκή δράση και γι' αυτό προστίθεται σε αντικυτταριτικά καλλυντικά. Οι ενεργές ουσίες που περιέχονται στη ρίζα της γλυκόριζας χρησιμοποιούνται επίσης στην παραγωγή προϊόντων υγιεινής του στόματος. Λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για ουσίες με αισθητή γλυκιά γεύση, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στις οδοντόκρεμες. Η γλαβριδίνη που περιέχεται σε αυτό το φυτό έχει επίσης λευκαντικές, αντιοξειδωτικές και επούλωσης ιδιότητες. Αυτή η ένωση αποτρέπει επίσης τη χρωματική αλλοίωση που προκαλείται από την επίδραση των ακτίνων UVB. Αυτό εξηγεί γιατί η γλυκόριζα χρησιμοποιείται στην παραγωγή ηλιακής κρέμας. Οι καταπραϋντικές ιδιότητες της ρίζας της γλυκόριζας την καθιστούν συστατικό πολλών σαμπουάν και κατάλλων μαλλιών. Το πλύσιμο των μαλλιών με σπιτικό αφέψημα γλυκόριζας μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πτώσης των μαλλιών, θα γίνουν πιο ενυδατωμένα και μαλακά. Για την παρασκευή του αρκούν δύο κουταλιές της σούπας αλεσμένης ρίζας και δύο ποτήρια νερό. Το μείγμα πρέπει να βράσει, να κρυώσει και να σουρωθεί. Χρησιμοποιείται για το τελικό ξέπλυμα των μαλλιών.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Κομμένη ρίζα γλυκόριζας (Glycyrrhiza glabra)
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ < br /> Περιέχει γλυκόριζα. Οι ασθενείς με υπέρταση πρέπει να αποφεύγουν την υπερβολική κατανάλωση.
Μην χρησιμοποιείτε συμπλήρωμα διατροφής για περισσότερο από 6 εβδομάδες χωρίς ιατρική συμβουλή.
Ένα συμπλήρωμα διατροφής δεν πρέπει να αντικαθιστά μια ποικιλόμορφη διατροφή απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας.
Δεν συνιστάται σε έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες και σε άτομα που πάσχουν από υπέρταση.
ΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣ: 100 g
ΣΥΣΤΗΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
Φυλάξτε σε δροσερό και ξηρό μέρος
Λάβετε τις τελευταίες ενημερώσεις για νέα προϊόντα και επερχόμενες πωλήσεις.
Ευχαριστούμε για την εγγραφή!
Αυτό το email έχει καταχωρηθεί!
